Priča o haskijuČarobnjakLinkoviPre svega  
Logo
SibirskiHaski.rdgr.net
Odgajivačnica Sibirskih Haskija
Jezik:
Blog članak :: Inspirisan Fernandom
Inspirisan Fernandom
 

Fernando i Vuk Prilično dugo nisam ništa pisao niti novo postavljao na sajt, iako se puno toga novog i zanimljivog izdešavalo. Ono što me je inspirisalo da sada ovo napišem je niko drugo do moj Fernando. Danas je prvi put nastupio na izložbi kao odrastao pas.

Simbolično sam ga prvi put u rangu zrelih pasa izveo na izložbu u Kikindi (CAC Kikinda 2010), gde je zapravo i prvi put u životu nastupio prošle godine, naravno u rangu mladih pasa.
Izložba kao izložba, posmatrajući sa aspekta odgajivača Sibirskih Haskija i nije bila posebno velika. Svega 6 pasa ove rase je bilo u takmičarskom delu, ali posebno je intresantno to što se može reći da je izložbi prisustvovao veliki broj publike i ljubitelja pasa.

Fernando je od strane sudinice Džigurski Biljane ocenjen kao: "Plemenit pas, snažne konstitucije, radne kondicije, tipične glave. Zubalo makazasto i kompletno. Vrat snažan, leđa čvrsta, snažna. Rep pravilno usađen i nošen. Stavovi, uglovi i hodovi korektni."
Uz navedeni opis, dobio je i ocenu Odličan (5) i titulu R. CAC.

Ono što bih posebno naglasio i što je, moram priznati i mene, a verujem i veliki broj publike, posebno oduševilo i inspirisalo da napišem ovaj članak i posle toliko vremena prekinem "tišinu" na sajtu, je Fernandovo ponašanje u ringu. Gotovo da mi povodac i nije trebao! Apsolutno je poslušao svaku glasovnu komandu, neobazirući se na druge pse i publiku. Protrčao je svojih par krugova, seo kada mu je sudinica prišla da pogleda zube, a potom gotovo mirno stajao u stavu tih 10-tak minuta dok ga je sudinica ocenjivala. Ponašanje za primer!

Više slika sa izložbe možete videti u Galeriji.


 
Gordan Radojčić
2010-05-02