Priča o haskijuČarobnjakLinkoviPre svega  
Logo
SibirskiHaski.rdgr.net
Odgajivačnica Sibirskih Haskija
Jezik:
Blog članak :: Izložba u komšiluku (CAC Kikinda 2009.)
Izložba u komšiluku (CAC Kikinda 2009.)
 

Fernando Posle duže pauze i kod nas je nešto počelo da se dešava. Nove generacije kuca polako stasavaju i počinju svoju izložbenu karijeru.

06. juna 2009. godine Emma, Enna i Fernando po prvi put su se našli na izložbi pasa. U pitanju je XXI Nacionalna izložba pasa svih rasa, CAC Kikinda 2009., održana u Kikindi u organizaciji Kinološkog društva "Kikinda" na terenima SC "Jezero". S obzirom da je Novo Miloševo svega 20 km udaljeno od Kikinde odlučio sam se da izvedem sva tri psa.
Emmu sam prijavio u razred Zrelih ženki, Ennu u razred Intermedia, a Fernanda u razred Mladih mužjaka.
Petu grupu sudio je Siniša Sančanin.

Svo troje je dobilo odlične ocene. Emma je osvojila prvo mesto (CAC) u svom razredu, Enna je takođe bila prva (CAC), dok se mali Fernando koji je inače, iako je mlađi i do Emme i od Enne, znatno hrabriji i prodorniji od obe, iz nepoznatog razloga uplašio i nije hteo lepo da ide kroz ring, već se sve sveme okreteo oko sebe i sakrivao iza mene.
Uprkos njegovom "ponašanju", sudija Sančanin nije mogao da mu ne da odličnu ocenu, ali je u razredu Mladih mužjaka ipak pobedu odneo gotovo 9 meseci stariji Anuk, vlasnika Mesaroš Roberta iz Kikinde.
Za prvaka rase zasluženo je proglašen mužjak Snow King, vlasnice Mirić Ivane iz Vršca. King je kasnije zauzeo i treće mesto u grupi.

Sve u svemu, jedna lepa i prilično dobro organizovana izložba, sa koje smo se kući vratili sa tri petice i dva CAC-a.
Moglo je i bolje, ali za početak, ne mogu reći da nisam zadovoljan.

Slike sa izložbe možete videti u Galeriji.


 
Gordan Radojčić
2009-06-16